We vonden het op zijn minst merkwaardig toen 2 jaar geleden The Amazing Spider-man in de zaal kwam. Die film kwam er immers zeer vlug na de laatste film uit de eerste Spider-man trilogie (2002-2007) en vertelde bovendien bijna hetzelfde verhaal als de eerste Spider-manfilm. Toch bleek de reboot op zich zeer verdienstelijk en waren onze bedenkingen snel vergeten. Ook aan de kassa deed de prent het prima. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven en dat is zelfs nog iets beter dan het eerste deel.

Het is geweldig om Spider-Man (Andrew Garfield voelt zich duidelijk in zijn sas als de spinnenman) te zijn. Peter Parker doet niets liever dan tussen wolkenkrabbers slingeren, de held zijn en tijd doorbrengen met Gwen (foxy Emma Stone). Maar Spider-Man zijn heeft een prijs: alleen hij kan zijn mede-New Yorkers beschermen tegen de schurken die de stad bedreigen. Als Electro (Jamie Foxx) op het toneel verschijnt moet Peter een vijand verslaan die sterker is dan hij. En als zijn oude vriend, Harry Osborn (Dane DeHaan is prima), terugkeert, beseft Peter dat al zijn vijanden één ding gemeen hebben: Oscorp.

Regisseur Marc Webb duikt met The Amazing Spider-man 2 direct de actie in. Geen rustige opbouw deze keer, maar instant adrenaline in enkele adembenemende actiescènes. Al is het geheel lang niet meer origineel en niet echt beklijvend genoeg, toch heeft dit avontuur voldoende frisheid, mede door een prima cast en wel doordacht en uitgebalanceerd script dat het tempo lekker hoog houdt. Een derde en vierde deel zijn ondertussen ook al aangekondigd. En als Sony dit niveau kan blijven behouden of zelfs nog weet te verhogen, hebben wij daar eigenlijk niet zo veel op tegen. (PF) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment 

Trailer:

The Amazing Spider-Man 2