Amerikaanse stripboekenuitgever Marvel heeft er een paar jaar over gedaan om alle Avengers-karakters in aparte films te introduceren. Nu dat we iedereen kennen, was de tijd rijp om het ultieme superhelden-team bijeen te brengen: Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye en Black Widow. Het perfecte marketingplan was eindelijk volbracht. Op voorhand vreesden we dan ook voor een serieuze afknapper en een irritante overdaad aan personages en ego’s, maar regisseur Joss Whedon houdt het collectief verrassend goed in de hand en levert een zeer vermakelijke actieprent af!

Het verhaal begint wanneer een onverwachte vijand de aarde bedreigt en Nick Fury (Samuel L. Jackson), leider van een geheime spionnenorganisatie (SHIELD), een uitzonderlijk maar ijzersterk team samen om de wereld te redden van de ondergang.

Superorigineel is The Avengers niet, maar knallen doet het zeker. We herkennen duidelijk het traditionele Marvel-concept dat nu al een aantal jaren meegaat: een rustige opbouw met oog voor de personages, gekruid met heel wat humor, gevolgd door een bombastisch, spectaculair slot. In vergelijking met de sommige andere Marvelfilms slaagt Whedon er perfect in om actie, drama en humor te combineren en dit tot op het einde. Iedere superheld krijgt voldoende tijd om zijn kunnen te etaleren, de dialogen zijn spitsvondig, het scenario is niet te onnozel en de actie wordt feilloos in beeld gebracht. En ook de visuele effecten zien er fantastisch uit. Ja hoor, The Avengers is één van de meest entertainende superheldenfilms van de laatste jaren geworden. (PF) 

Trailer: The Avengers

The Avengers Poster