Sylvester Stallone kan maar geen afscheid nemen van de jaren ’80. Dus blijft hij films maken zoals diegene uit zijn glorietijd. In het derde deel van The Expendables zijn de vertrouwde spierbundels weer terug: Sylvester Stallone, Jason Statham en Arnold Schwarzenegger, maar ook andere oude actiehelden als Harrison Ford, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Mel Gibson en Kellan Lutz schitteren in The Expendables 3.

Barney (Stallone), Christmas (Statham) en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks (Gibson), die jaren geleden samen met Barney The Expendables oprichtte. Stonebanks werd vervolgens een meedogenloze wapenhandelaar en iemand die Barney gedwongen was om te vermoorden. Stonebanks, die de dood ooit al eens in de ogen gezien heeft, heeft nu als missie om The Expendables uit te schakelen, maar Barney heeft andere plannen.

Barney beslist dat hij oud bloed met nieuw bloed moet mengen en komt opdraven met een nieuw tijdperk van Expendables teamleden. Hij gaat op zoek naar personen die jonger en sneller zijn. De laatste missie wordt een botsing van de klassieke old-school stijl versus hightech expertise in de meeste persoonlijke strijd van The Expendables aller tijden.

The Expendables 3 is wederom één knallend, super gewelddadig en hersenloos vuurgevecht met alle grote actiehelden van afgelopen decennia. Ideaal voor de liefhebbers, al haalt deel drie niet het niveau van de tweede en beste film uit franchise. (PF) Verdeler: eOne

Trailer: 

The Expendables 3