Het recept van The Hundred-Foot Journey is simpel: 2 restaurants strijden om hun plaats, 2 werknemers van die restaurants worden verliefd op elkaar, een mooi gerecht ontstaat.

De film volgt Hassan, een jonge Indiër met een neus voor lekker eten, die na de dood van zijn moeder met zijn familie vanuit India op zoek gaat naar een nieuw leven in Europa. Zo komen ze terecht in het zonnige zuiden van Frankrijk. Ze kopen er een bouwvallig leegstaand pand en toveren het om tot een Indisch restaurant. Recht tegenover een klassiek Michelin-restaurant. De concurrentie lijkt niet bijster groot, maar Hassan blijkt een topchef te zijn. Wanneer ook de eigenaresse van het Franse restaurant, een rol gespeeld door Oscarwinnares Helen Mirren, protesteert tegen de opening, lijkt een rustig begin van een nieuw leven er niet in te zitten.

De Zweedse regisseur Lasse Hallström heeft al betere films op zijn naam staan.  The Hunderd-Foot Journey is voorspelbaar en te sentimenteel. Gelukkig maken de acteerprestaties veel goed. Dat alles overgoten wordt met leuke beelden van geweldig eten, maakt dat deze film toch te smaken valt. (DW) Verdeler: eOne

Trailer: The Hundred-Foot Journey