Zin in een onderhoudende en deftig geacteerde avonturenfilm? Ga dan kijken naar The Hunger Games. Regisseur Gary Ross bewerkte het eerste boek van “The Hunger Games”-trilogie tot een spannend avontuur, dat ook dramatisch ietsje te bieden heeft. Het avontuur begint in de ruïnes van wat ooit Noord-Amerika was. De Hoofdstad heerst genadeloos over de twaalf overgebleven districten. Elk jaar moeten de districten één jongen en één meisje, tussen twaalf en achttien jaar oud, afvaardigen om deel te nemen aan de Hongerspelen, die live uitgezonden worden op televisie.

Slechts één van de 24 deelnemers kan overleven. Wanneer haar zusje uitgekozen wordt, neemt de 16-jarige Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) vrijwillig haar plaats in. In de arena moet Katniss een onmogelijke keuze maken. Is ze bereid om haar menselijkheid op te offeren? Haar gevoelens uit te schakelen en een wapen ter hand te nemen? Enkel zo kan ze het Spel winnen.

Nu Harry Potter is uitgetoverd en ook de Twilight-serie op zijn einde loopt, is de immens populaire kinderboekenreeks “The Hunger Games” van Suzanne Collins de volgende om verfilmd te worden. En in tegenstelling tot Eragon en The Golden Compass slagen de makers er nu wel in om een kwaliteitsvolle vertaling naar het grote scherm te brengen – al misten we toch wat diepgang in het verhaal en bij een deel van de nevenpersonages.

Op het hoofdpersonage is echter niets op af te dingen. Jennifer Lawrence (ze was ook al top in Winter’s Bone) is het kloppend hart van deze productie en bewijst opnieuw wat voor een talentvolle actrice dat ze is. Hoe vergezocht de situatie waarin ze belandt ook is, Lawrence blijft steeds geloofwaardig.

Al spelen de makers te vaak op veilig en mijden ze grote risico’s (Battle Royale very very light), toch vormt The Hunger Games een opwindend, vlot en entertainend geheel, niet enkel bestemd voor gillende tieners. (PF)

Trailer: The Hunger Games

The Hunger Games