Ben Whittaker is een zeventigjarige weduwnaar die zich geen raad weet met zijn status als gepensioneerde. Hij probeert dan ook alles om de verveling tegen te gaan, van kooklessen tot een cursus Mandarijn.

Onder het motto “je bent nooit te oud om te leren”, begint hij aan een stage bij een hip internetbedrijf. Hij krijgt de eer om samen te werken met de oprichtster en CEO, Jules Ostin (Anne Hathaway).  Niet dat zij enigszins nut ziet in de overjaarse stagiair. Maar Ben geeft echter niet op en weet haar vertrouwen te winnen.

The Intern gaat in de eerste plaats over de relatie tussen de twee hoofdpersonages. En dat die twee er zin in hebben, is duidelijk. Hun vriendschap wordt mooi in beeld gebracht, zonder zeemzoet te zijn. Het is een inspirerend verhaal dat ook naast het scherm zijn vruchten kan afwerpen. Niet dat actrice Anne Hathaway een groentje is, maar van een grootmeester als De Niro leert ze vast en zeker nog wel enkele kneepjes van het vak.

Regiseusse Meyers maakt van The Intern een echte feelgoodfilm met een feministisch tintje. Ze gebruikt luchtige humor en warme gesprekken om de problemen van de moderne carrièrevrouw aan te kaarten.

Een hit zoals haar vorige film The Holiday zal het niet worden, maar The Intern is zeker entertainend genoeg voor een avond popcorn op de bank. (DW) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: The Intern