Dave Skylark (James Franco) is de presentator van een TV-show waarin hij celebreties smeuïge onthullingen laat doen over hun privéleven. Zijn producer en vriend Aron (Seth Rogen) worstelt echter met hun reputatie van riooljournalisten. Dan blijkt dat de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un een grote fan is van de show en bereid is door Dave geïnterviewd te worden. Maar hoe interview je een dictator die zelf de vragen kiest zonder je geloofwaardigheid te verliezen? En wat doe je als de CIA je net voor je vertrek vraagt om van het interview gebruik te maken om Kim-Jon-un te vermoorden?

The Interview kwam nog voor zijn publicatie in het oog van de storm terecht toen de Noord-Koreaanse overheid dreigde met tegenmaatregelen als de film zou uitkomen. Enkele maanden later werd Sony Pictures Entertainment, dat de film zou verspreiden, gehackt waarbij gevoelige informatie over het bedrijf openbaar werd gemaakt. In eerste instantie wou men de film toen niet meer uitbrengen, maar onder druk van onder andere de president van de Verenigde Staten himself kwam men daar toch nog op terug.

Na zo’n bewogen voorgeschiedenis liggen de verwachtingen natuurlijk hoog. Wat was er zo speciaal aan deze film dat ze nog voordat ze uitkwam al aan de basis lag van een internationale rel? Wie al eerder een film heeft gezien van de hoofdrolspelers (denk aan This is the End of Knocked up), weet aan wat voor soort humor hij zich kan verwachten: gore praat, slapstickhumor en veel gênante situaties. Het succes ervan is wisselend. Vaak is het flauw, maar af en toe ook geniaal in zijn onnozelheid. De film moet het echter hebben van dit soort onverwachte momenten, want het verhaal stelt weinig voor.

Het is op zich niet verwonderlijk dat een regime niet echt opgezet is met een film waarin een aanslag wordt gepleegd op het zittend staatshoofd. Maar door alle heisa zullen uiteindelijk veel meer mensen deze film gezien hebben dan voorzien. Het resultaat is een heel gemiddelde, maar wereldbekende komedie. (JR) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: The Interview