Nic en Jules, een lesbisch koppel, wonen met hun twee kinderen in een gezellige bungalow in Los Angeles. Door haar drukke praktijk verwaarloost Nic (Annette Bening) haar partner en Jules (Julianne Moore) voelt zich daardoor ondergewaardeerd in haar moederrol.

Dochter Joni gaat binnenkort aan een elitaire universiteit studeren. Voor ze vertrekt vraagt haar jongere broer Laser haar te helpen in de zoektocht naar hun gemeenschappelijke donorvader. Ondanks haar twijfels, stemt ze toe.

Een paar dagen later worden ze door hun Paul (Mark Ruffalo) uitgenodigd in zijn trendy biorestaurant. De kinderen beslissen om thuis niets te vertellen over de ontmoeting met de flamboyante levensgenieter/spermadonor. Maar als Nic en Jules hun zoon aan de tand voelen, vertelt hij hen alles. De twee vrouwen besluiten om het probleem vlug op te lossen: zij inviteren Paul voor een etentje en zijn vast van plan om hem een ‘warm’ welkom te geven om hem daarna snel vaarwel te kunnen zeggen. Uiteraard loopt niet alles zoals gepland. Pauls onbevangen levenshouding zet het leven van dit originele gezin behoorlijk op zijn kop. Dit brengt komische, schokkende en emotionele taferelen met zich mee.

The Kids Are All Right schetst een liefdevol, levendig, scherpzinnig en komisch portret van een modern gezin. Verwacht geen onnozele slapstick of billenkletserij, maar eerder een feelgood movie met inhoud. Regisseuse Lisa Cholodenko houdt haar film terecht zeer ingetogen en teert op een excellent scenario vol scherpe en hilarische dialogen. Al is het onderwerp niet meteen vrolijk, de toon blijft constant luchtig. Verder valt er te genieten van prima acteerwerk met Annette Bening op kop. This movie is all right. (PF

Trailer: The Kids are all right