Na Johnny Weismuller en Christopher Lambert is het de beurt aan de Zweedse halfgod Alexander Skarsgård om de bekende oerschreeuw te laten weerklinken en slingerend het oerwoud te doorkruisen als Tarzan! Al is deze film, in tegenstelling tot zijn voorgangers geen oorsprongsverhaal.

We ontmoeten Tarzan als hij de jungle al jaren achter zich heeft gelaten. Hij gaat door het leven als Lord Clayton III en is getrouwd met zijn Jane (Margot Robbie). De twee wonen gelukkig samen in Londen. Tarzan wordt echter teruggeroepen naar het oerwoud, niet wetende dat hij de speelbal is in een complot van de wrede kapitein Leon (Christoph Waltz). Onze held belandt tussen hebzucht en wraak in, maar de bedenkers van de samenzwering beseffen niet wat ze met hun acties ontketenen.

Skarsgård heeft dan wel getraind om eruit te zien als the strongest man alive, hij mist zachtaardigheid om een nieuwe held te worden. Waar hij als ijskoude vampier nog schitterde in True Blood, moet hij nu de duimen leggen voor zijn tegenspeelster Margot Robbie. Zij kan als Jane net iets meer overtuigen en versterkt de chemie tussen beide acteurs toch nog een beetje.

Als actiefilm kan The Legend of Tarzan dan weer wel tellen. Bovendien kreeg de film enkele redelijk interessante subplots en werd hij succesvol hertaald naar onze tijd. Toch overstijgt het geheel het standaardverhaal over de dame in nood die door de mannelijke held gered moet worden, niet. Lauwe film met een hete acteur. (DW) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: The Legend of Tarzan