Vorig jaar zagen wij in het onderhoudende The Maze Runner hoe een groep jongens in een post-apocalyptische wereld – zonder te weten waarom – opgesloten zat in een weide die omgeven werd door betonnen contouren van een mechanisch labyrint. Na jaren vonden ze, onder leiding van Thomas (Dylan O’Brien), eindelijk  een uitweg. Regisseur Was Ball komt nu met het vervolg, Maze Runner: The Scorch Trials.

Hierin krijgen de hoofdpersonages, the Gladers, te maken met een nog grotere uitdaging: het zoeken naar aanwijzingen over de geheimzinnige en machtige organisatie WCKD. De tocht voert ze naar de Scorch, een troosteloos landschap met onvoorstelbare en gevaarlijke hindernissen. Samen met het verzet binden de Gladers de strijd aan met de superieure kracht van WCKD en ontdekken zij dat de organisatie een schokkend plan voor hen in petto heeft.

De gevaren en de plotlijnen waar de jongeren in Maze Runner: The Scorch Trials mee te maken krijgen, zijn niet erg origineel, maar toch wist ook deze opvolger ons net voldoende te entertainen. Ball legt voldoende focus op de ontwikkeling van de karakters, wat het meeleven met de personages makkelijker maakt. Daarnaast scoort de film visueel zeker de nodige punten.

Maar net zoals bij veel van de middendelen in een trilogie, voelt deze ook weer aan als een overgangsfilm naar de apotheose. Dus het blijft wachten op Maze Runner: The Death Cure om ons finaal oordeel over de ganse filmreeks te vellen. (PF)

Trailer: Maze Runner: The Scorch Trials