Ethan (Joseph Gordon-Levitt) verloor 15 jaar geleden zijn ouders in een verkeersongeval op kerstavond. Sindsdien nemen zijn vrienden Isaac (Seth Rogen) en Chris (Anthony Mackie) hem elke kerstavond mee uit in New York voor een wilde avond vol drank, drugs en vandalisme. Na al die jaren zijn Isaac en Chris gestart met een volgende fase in hun leven en hebben ze beslist dat dit jaar de laatste keer wordt. Net dan raakt Ethan aan drie kaartjes voor de Nutcracker party, het meest exclusieve kerstfeestje in de stad waar ze al jaren naar op zoek zijn.

Seth Rogen heeft op enkele jaren tijd zijn eigen niche gecreëerd van ongewone, tamelijk absurde en steevast R-rated komedies zoals The Interview en This is the End. Je weet dus dat je niet aan een traditionele kerstfilm toe bent. Wat je krijgt is een film zonder echt verhaal of diepgang, maar met des te meer drugs, vadsigheid en schuttingtaal. In tegenstelling tot eerdere films in deze stijl, is The Night before op geen enkel moment grappig. Echt niet. Tenzij het idee alleen van iemand die in een volle middernachtsmis moet overgeven je aan het lachen brengt. Inderdaad.

Anderhalf duurt deze film. Anderhalf uur die nergens naartoe leidt, waarin geen enkel personage ook maar iets van sympathie opwekt en je gebombardeerd wordt met grappen die het begrip puberaal een nieuwe dimensie geven. Bespaar je de moeite. (JR) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: The Night Before