Laurel (Zoe Kazan) is een typisch muurbloempje en woont nog steeds bij haar vader. Haar tweelingzus Audrey (Zoe Kazan) is heel anders. Zij heeft wel het zelfvertrouwen en de uitstraling om het te gaan maken in de grote stad. Het is dus niet moeilijk in te zien waarom de 20-jarige Laurel in de huid van haar zus wil kruipen.

Wanneer Audrey besluit om Laurel mee te nemen om haar zelfstandiger te maken, gebeurt er een vreselijk auto-ongeluk. Audrey sterft. Laurel lijdt kort aan geheugenverlies en wordt als haar zus aanzien. Ze besluit het spel mee te spelen en wordt “The Pretty One”.

Terwijl ze langzaam went aan haar nieuwe bestaan, ontdekt Laurel dingen waarvan ze dacht dat die niet voor haar weggelegd waren. Een glanzende carrière, een relatie met een getrouwde man (Ron Livingston), haar vriendschap met collega Claudia (Frances Shaw) en in het bijzonder, haar haat-liefde verhouding met huurder Basel (Jake Johnson).

Zoe Kazan, die zowel Laurel als Audrey speelt, doet haar best, maar kan de film niet redden. Het blijft wachten op het moment van ontmaskering, maar echt spannend kan je het verloop niet noemen. Schrijver-regisseur Jenée Lamarque probeert met enkele leuke dialogen de schwung er in te houden, maar het geheel blijft te vaak op de vlakte. Ondanks de goodwill van de acteurs en regisseur, is het eindresultaat eerder flauw. The Pretty one is een leuke film voor een tv-avondje met je 14-jarige nichtje. Meer niet. (PF) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer:

The Pretty one