Het zit Leo Palamino niet bepaald mee. Hij is gefaald in zijn carriere als schrijver, zijn vrouw heeft hem verlaten en verdient haar brood door over zijn mislukkingen te schrijven in haar blog (getiteld: Why you suck). Kortom, hij is het lachertje van de buurt. Toch heeft hij nog doorzettingsvermogen. Wanneer hij Colette ziet op haar huwelijksdag wordt hij op slag verliefd. Hij zal dan ook niet rusten tot zij van hem is.

The Right Kind of Wrong is een Canadese romantische komedie geregisseerd door Jeremiah S. Chechik met in de hoofdrollen Ryan Kwanten, Sara Channing, Will Sasso en Catherine O’Hara. De film is niet meer dan een standaard romantische komedie. Voorspelbaar van begin tot einde, maar precies wat genreliefhebbers verwachten. Ryan Kwanten (True Blood) heeft een charmante, jongensachtige uitstraling. Het is moeilijk hem niet sympathiek te vinden.

Het zijn echter vooral de spelers die de bijrollen invullen die zorgen voor de nodige hilariteit. Zo zijn bijvoorbeeld de jonge kinderen van Leo’s Indiase collega behoorlijk bijdehand. Leo’s vrienden vormen dan weer een alles-behalve cliché koppel. Opvallend aan de film is de prachtige setting. De landschappen van het Canadese Alberta zorgen voor prachtige plaatjes. De mooie vergezichten fraaien de prent op! Het draagt ook bij aan de sprookjesachtige en compleet over-the-top onrealistische feel-good sfeer van de film.

The Right Kind of Wrong is een fijne film om lekker bij te ontspannen. En dat is toch precies waar een romantische komedie voor bedoeld is, toch? (DW) Verdeler: eOne

Trailer:

The Right Kind of Wrong