Wat gebeurt er als je de deur ’s morgens sluit en je je huisdieren achterlaat? Dat is de hamvraag van deze animatiefilm. Het verhaal heel onschuldig: als hun baasjes weg zijn roddelen de huisdieren met hun vrienden, stillen ze hun trek en geven ze uitbundige feestjes.

Maar om daar nu anderhalf uur naar te kijken leek de schrijvers wat belachelijk. Dus moesten de diertjes op avontuur. Dat begint wanneer een vertroetelde terriër en zijn nieuwe uitbundige “huisgenoot” verdwalen in de stadse jungle van New York. Ondanks hun meningsverschillen moeten ze samenwerken om veilig thuis te komen. Zo komen ze onder andere terecht in de diertjes-onderwereld, waar Chris Rock het als geflipt konijn voor het zeggen heeft. Als dat maar goed afloopt.

De film start goed en geeft in enkele leuke scènes weer wat we allemaal van onze huisdieren al wilde weten. Maar na 10 minuten hebben we de meeste scènes uit de trailer al gezien en zwakt de film af. De humor wordt voorspelbaar en het verhaal is vrij warrig. Jammer, want sommige van de personages hadden wel potentieel. Kinderen zullen de film zeker appreciëren, maar voor mama en papa is het iets te mager. (DW) Verdeler: Universal Pictures Benelux

Trailer: The Secret Life of Pets