In deze zenuwslopende thriller belandt Nancy (Blake Lively) tijdens het surfen op een afgelegen strand in het voedingsgebied van een grote witte haai. Ze komt vast te zitten op een kleine rots, minder dan 200 meter verwijderd van het strand, toch zal het vasteland bereiken dé ultieme overlevingstest betekenen… Zal ze de oversteek wagen?

Het is lang geleden dat we nog een haai als ultieme boosdoener hadden. Na Spielberg’s Jaws trilogie (1975) laat regisseur Collet-Serra met The Shallows zien dat de grote witte haai terug is van nooit weggeweest.

Ook al zit Nancy ongeveer tweederde van de speelduur vast op een minirots (in een mini bikini…het blijft Hollywood), de film weet toch te boeien. Blake laat een knap staaltje acteertalent zien. Je moet het maar doen, op een vierkante meter…Pure angst wordt afgewisseld met momenten waarop onze actrice haar moreel probeert hoog te houden door te praten in haar GoPro. Het doet wat denken aan 127 Hours: een uitzichtloze situatie die het overlevingsinstinct van de mens perfect aantooen.

Enkele momenten zit je op het puntje van je stoel. Maar, opnieuw, het zou Hollywood niet zijn als er geen happy end aan toe kwam. En dan blijf je…net zoals onze agressieve haai…een beetje op je honger zitten. (DW) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: The Shallows