Het idee is simpel, het plan is onmogelijk, de uitvoering levensgevaarlijk. In The Walk droomt Fransman Philippe Petit ervan om een koord te hangen tussen de Twin Towers, om er dan in ware circusstijl over te wandelen. Vlak nadat hij in 1971 al succesvol over de Notre-Dame weet te koorddansen komt hij erachter dat de bouw van het Word Trade Center bijna klaar is. Samen met zijn grote liefde Annie (Charlotte Le Bon) begint hij een plan op te zetten om zijn illegale doel te verwezenlijken. Hij verzamelt een crew prettig gestoorden en vertrekt richting New York.

Joseph Gorden-Levitt zet in dit waargebeurde verhaal een geloofwaardige Fransman neer. Het enthousiasme waarmee hij de film inzet, werkt aanstekelijk. Dat maakt van The Walk niet enkel een visueel spektakel, maar vooral een meeslepend verhaal over een innemende man.

Dat we met klamme handjes achterblijven is dan weer het werk van Regisseur Robert Zemeckis. Dankzij zorgvuldig camerawerk en subtiel uitgevoerde 3D staan we zelf bovenaan de top van de wereldberoemde torens. Een mooi eerbetoon aan de eens majestueuze gebouwen die de skyline van New York sierden. En na de film is er slechts één conclusie; Philippe Petit kan je alleen maar ‘groots’ noemen. (DW) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: The Walk