TinkerBell en de Piraten (Tinker Bell and the Pirate Fairy) is de vijfde film rond Disney’s bekendste en koppigste elfje. Tink en haar vriendinnen smijten zich opnieuw in een wervelend avontuur wanneer Zarina, een onbegrepen elfje en elfenstof-bewaarder, de belangrijke Blauwe Elfenstof uit Pixie Hollow steelt en er vandoor vliegt om te gaan samenwerken met de piraten van de Schedelrots.

Het is nu aan TinkerBell en haar elfenvriendjes om een groot avontuur aan te gaan en de elfenstof weer terug te brengen. Maar wanneer ze achter Zarina aanzitten, staat Tinks wereld ineens op zijn kop. TinkerBell en haar vriendjes merken dat hun speciale talenten omgeruild zijn. Het is een race tegen de klok om de Blauwe Elfenstof terug te halen en terug naar huis te keren om Pixie Hollow te redden.

Dit vijfde deel van de franchise is eigenlijk een pak beter dan we hadden vermoed. Tinker Bell and the Pirate Fairy is een vrolijk avontuur geworden boordevol humor, emotie en spanning. Deze ode aan de vriendschap en girl power zal voornamelijk jonge meisjes aanspreken, maar ook voor de jongens en zelfs de volwassenen zit er voldoende pit in om te blijven kijken. Geen Disney grand cru uiteraard, maar wel een aangenaam tussendoortje. (PF) Verdeler: Walt Disney Home Entertainment

Trailer:

Tinker Bell and the Pirate Fairy