In het zesde seizoen van deze HBO-serie zien we de Vampieren Autoriteit in vlammen, een tekort aan Tru Blood, en mensen in open conflict met vampiers: een overvloed aan nieuwe gevaren en schokkende intriges voor mens/fee Ssssoooookie Stackhouse (Golden Globe én Oscarwinnares Anna Paquin) en haar bondgenoten.

Nu ‘Billith’ (Stephen Moyer) leert omgaan met de nieuwe krachten waarmee hij aan het eind van seizoen 5 uit een poel met bloed tevoorschijn is gekomen, verklaart de gouverneur van Louisiana, Truman Burrell (Arliss Howard), de oorlog aan vampiers, compleet met anti-vampierwapens en een hightech interneringskamp. Ondertussen bereiden Sookie en Jason zich voor op een ontmoeting met de moordenaar van hun ouders, de mysterieuze en stokoude Warlow.

De tijd dat True Blood (gebaseerd op de boeken “The Southern Vampire Mysteries” van Charlaine Harris) baanbrekende tv opleverde, ligt ver achter ons. Dit zesde seizoen weet nog net voldoende te entertainen, maar voelt juist zoals de laatste paar seizoenen vaak rommelig aan, zonder eendduidig verhaal, zodat we als kijker nooit echt betrokken geraken. De makers introduceren opnieuw een pak nieuwe personages en verhaallijnen die weinig samenhang hebben en niet echt deftig uitgewerkt worden.

Wij vermoeden dus dat de meesten niet zo rouwig zullen zijn dat seizoen 7 het allerlaatste zal zijn. Maar uitkijken naar die finale doen we stiekem toch! (PF) Verdeler: Warner Home Video

Trailer:

True Blood Seizoen 6