Al een paar seizoenen hebben we het gevoel dat True Blood beter de “true death” was gestorven in plaats van nog verder te gaan. Er zaten uiteraard nog wel enkele entertainende of boeiende personages en plotwendingen in de vervolgverhalen, maar nooit werd het waanzinnige niveau van het eerste seizoen gehaald. En zeker na seizoen 4 ging het steil bergaf. Maar zoals alle echte bloedverslaafden, konden we het niet over ons hart krijgen om Sookie, Bill, Eric en co. zomaar achter te laten. Niet zonder een deftig afscheid. Dus was het hopen op een waardig laatste seizoen.

We beginnen waar seizoen 6 ophield, met een oorlog tussen bloeddorstige vampieren en de bewoners van Bon Temps. Sommige personages zijn gedoemd en andere spelen met de dood, maar makkelijk wordt het voor niemand. Al is het zevende en allerlaatste seizoen geen volledige terugkeer naar de glorietijd, toch kunnen wij leven met dit sluitstuk. Alan Ball’s (Six Feet Under, American Beauty) succesvolle adaptatie van Charlaine Harris’ Southern Vampire Mysteries was op zijn best wanneer er gefocust werd op één verhaallijn en een paar kernpersonages, zonder al te veel te verdwalen in tal van onnodige en half uitgewerkte subplots. Seizoen 7 probeert dit alleszins opnieuw te doen.

Toch slagen de makers weer niet volledig in hun opzet door bij momenten weer te verzanden in soapachtige toestanden en te steunen op een scenario dat nog altijd te veel hoofdpersonages bevat, waarmee het doorheen de jaren nog moeilijk meeleven was. Er zitten ook iets te weinig echt goede verrassingen en wendingen in, zodat ook serie 7 nooit echt memorabel wordt. De manier waarop alles eindigt, konden we dan wel weer smaken en zo sterft True Blood na zeven seizoenen in stijl, met een al bij al degelijk afscheid.

We zullen onze horror, geweld en seks dus ergens anders moeten gaan halen vanaf nu. Maar wij zijn niet bang meer van het onbekende, het nieuwe. Het komt allemaal wel goed. Toch iets dat we geleerd hebben van Sssssssookieeee. (PF) Verdeler: Warner Home Video

Trailer:

True Blood Seizoen 7