Eind juni komt de DVD en Blu-ray van het schitterende eerste seizoen van True Detective uit. De serie is de grootste HBO-hit sinds Six Feet Under.

De achtdelige serie, geschreven door Nic Pizzolatto, draait om de detectives Marty Hart (Woody Harrelson) en Rust Cohle (Matthew McConaughey) . Ze werkten als team samen in 1995 voor de gerechtelijke politie in Louisiana. Ze hadden de taak gekregen om een lugubere moord op te lossen, gepleegd door een moordenaar met afwijkende spirituele neigingen. Terwijl ze het geheim van deze vreemde moord langzaam ontrafelen, botsen en verstrengelen hun privé-levens zich onverwachts met elkaar in soms dramatische situaties.

In 2012 leidt een onderzoek van een identiek misdrijf, geleid door twee nieuwe detectives, terug naar de oorspronkelijke moord in 1995, en Marty en Rust worden elk apart gevraagd hun toenmalig onderzoek uit te leggen, en het verhaal te vertellen van hun eigen leven en welke invloed de beide mannen, vrienden en detectives op elkaar hebben gehad.

Al is het verhaal niet bijster origineel, de manier waarop de serie wordt uitgewerkt, is dat wel. Het mysterie wordt intrigerend, gedetailleerd en (bij momenten té) gewichtig uit de doeken gedaan. De constant broeierige sfeer zorgt voor een hypotiserende kijkervaring. De betrokkenheid bij het verhaal wordt nog verhoogd doordat de makers veel aan de verbeelding overlaten, eerder dan het expliciet te tonen. Beide hoofdpersonages worden daarenboven briljant neergezet door Harrelson en McConaughey. Het levert een zeer sterke, mooi gefilmde en goed geacteerde serie op. Ga dat zien! (PF) Verdeler: Warner Home Video

Trailer:

True Detective Seizoen 1