Het eerste seizoen van True Detective was een van de meest opzienbarende reeksen uit de recente televisiegeschiedenis. Het meeslepende verhaal, de authentieke grimmige setting en de bijzonder sterke cast hielden de kijker aan het scherm gekluisterd. In het tweede seizoen nemen Hollywoodsterren Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams en Taylor Kitsch de scepter over en al waren de algemene commentaren veel minder lovend, toch is dit opnieuw een meer dan degelijk seizoen en zouden wij deze reeks absoluut niet links laten liggen mocht er een derde reeks komen.

Het tweede seizoen focust op een heel nieuwe zaak, die niets te maken heeft met die van seizoen 1. Ook de protagonisten zijn verschillend. Seizoen 2 speelt zich af in Vinci, Los Angeles. Tijdens een onderzoek naar een bizarre moord kruisen de paden van drie agenten, ieder met een duister verleden, en een ondernemende crimineel die gevaar loopt zijn opgebouwde imperium te verliezen.

Ook al is de setting en de cast volledig anders, het is onvermijdelijk dar we gaan vergelijken met het eerste seizoen. En dan moet het gezegd: deze tweede reeks is een pak minder indringend dan de eerste. Grootste boosdoener is het redelijk onduidelijke, minder meeslepende scenario en de personages die niet of moeilijk tot leven komen. Pas aan het eind van de serie beginnen de karakters wat onder je vel te kruipen en dan heb je er toch al wat afleveringen opzitten.

Niet dat er niets interessants te beleven valt ondertussen, want de thema’s die maker Nic Pizzolato tussen de intrige door aansnijdt, zijn zeker relevant en boeiend. En ook de cinematografie is weer geweldig. De serie wordt knap in beeld gebracht en er zitten een paar pareltjes van scènes tussen. Seizoen 2 had dus zeker niet dezelfde impact op ons als het eerste seizoen, maar blijft uiteindelijk toch overeind. En wij vermoeden dat als Pizzolato opnieuw wat meer tijd krijgt om aan het scenario van deel 3 te schrijven, dat dit opnieuw zal inslaan als een bommetje. (PF) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: True Detective Seizoen 2