Wat als de wet van Murphy toeslaat wanneer je uit het bed kruipt van je one night stand? Megan ontwaakt na een nachtje eenmalige seks met iemand die ze de avond ervoor nog op internet ontmoette.  Ze besluit dan ook het appartement van haar minnaar-voor-één-nacht te ontsluipen. Maar dat is buiten het New Yorkse weer gerekend. Als ze beneden de deur opent, blijkt de hele stad ondergesneeuwd. Teleurgesteld – en volledig gekleed – kruipt ze dan maar weer in bed. Wat volgt is een vreemde dag, met twee wildvreemde mensen die elkaar de avond ervoor nog naakt zagen.

Het leuke aan deze film is dat hij niet het klassieke romcom scenario volgt, waarin liefde op het eerste gezicht centraal staat. Twee mensen komen elkaar op een ongewone manier tegen, hangen een avondje de slet uit en hebben de ochtend erna knallende ruzie. En dat maakt het een interessante film.

Bovendien is het een goed gekozen cast: Analeigh Tipton en Miles Teller zijn niet het typische Hollywood glamour koppel, maar geven wél geloofwaardigheid aan het verhaal. Director Max Nichols en schrijver Mark Hammer tonen met hun film aan hoe het is om te daten voor de online generatie. Sociale media is alomtegenwoordig en een vluchtige flirt niet meer dan normaal. Bovendien hebben ze een grappige manier gevonden om een nog veel groter datingtaboe aan te kaarten: lessen in seks. Omdat Megan en Alec elkaar waarschijnlijk nooit meer gaan terug zien, kunnen ze net zo goed hun seksuele prestaties van de nacht ervoor onder de loep nemen. “Voor de wetenschap”. Een aangename, lowbudget romcom die ondanks het voorspelbare einde toch verrast met een licht tegendraadse ondertoon. (DW) Verdeler: DutchFilmWorks

Trailer: Two Night Stand