En hup, Pixar speelt het opnieuw klaar om een prachtige, visueel baanbrekende en super entertainende animatiefilm uit hun pc’s te toveren. Na geanimeerde pareltjes als Cars, Ratatouille en Wall•E, is het nu de beurt aan Up om de wereld te veroveren.

De film vertelt het grappige verhaal van de 78-jarige ballonnenverkoper Carl Fredricksen (Edward Asner), die er altijd al van droomde een groot avontuur te beleven. Die droom gaat eindelijk in vervulling wanneer hij duizenden ballonnen aan zijn huis bevestigt en zo naar de Zuid-Amerikaanse wildernis vliegt. Hij ontdekt echter te laat dat onverwachts ook zijn grootste nachtmerrie mee op reis gaat: het overenthousiaste 8-jarige padvindertje Russell (Jordan Nagai).

Wie droomt er niet van om ooit eens alles achter te laten om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven? Op dit basisidee bouwde regisseur Pete Docter verder om uiteindelijk tot een universeel verhaal te komen dat veel mensen zal weten boeien. Mede dankzij Pixar worden animatiefilms niet enkel meer beschouwd als voer voor de allerkleinsten. De getalenteerde studio uit San Francisco slaagt er telkens opnieuw in om ook het oudere publiek aan te spreken. Zo is deze Up niet enkel een wondermooi visueel festijn, waarin de prachtige kleuren en de leuke creaturen de kleinste kids zullen plezieren, maar tegelijkertijd ook een boeiende avonturenfilm vol spanning, sensatie en emotie. Wij zijn grote fans. (PF)

Trailer:

Up