Een scoutskamp naar de Ardennen ontaardt in een duivels kat-en-muisspel in de eerste langspeelfilm van Jonas Govaerts. Om de jonge welpen in de stemming te brengen, heeft de leiding vooraf het verhaal verteld van Kai, half jongen, half weerwolf, die zou ronddwalen in de bossen rond het kamp. Dit maakte een grote indruk op Sam (Maurice Luijten), een jongen met een grote verbeelding. Neemt hij zijn fantasie voor werkelijkheid of zwerft er echt een wezen rond in de buurt van het kamp?

Een scoutskamp in de bossen is een veelbelovende setting voor een campy slasherfilm en na de verplichte inleiding barst dan ook al snel de actie los. Doorheen het bos zijn er inventieve boobytraps verstopt door de Stroper, een geheimzinnig figuur waarvan we enkel te weten komen dat hij een hekel heeft aan indringers. Het bloederige en gewelddadige vervolg is sterk in beeld gebracht (met camerawerk van Nicolas Karakatsanis, bekend van Rundskop) en bevat enkele leuke vondsten en prima vertolkingen.

Ondanks alle actie en geweld, is Welp geen nagelbijter. Daarvoor wordt de spanning onvoldoende opgebouwd en vastgehouden. Bovendien worden enkele beloftevolle aanzetten in het verhaal niet verder uitgewerkt, waardoor op het einde enkel de gruwel overblijft. Een beetje jammer, maar wel genoeg voor een goede genrefilm. (JR) Verdeler: DutchFilmWorks

Trailer: Welp