Met een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder achter de rug heeft Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) alle hoop verloren. Na jaren van roekeloos, destructief gedrag, maakt ze een overhaaste beslissing. Zonder enige ervaring en alleen gedreven door pure vastberadenheid, begint ze aan een wandeling van meer dan 1600 kilometer over de Pacific Crest Trail.

De Canadese regisseur Jean-Marc Vallée (C.R.A.Z.Y. en Dallas Buyers Club) baseerde zijn film op de bestseller die de echte Cheryl Strader over haar belevenissen schreef. Wild toont haar ontberingen tijdens haar voettocht/zoektocht naar zichzelf en wisselt deze sporadisch af met andere belangrijke levensmomenten.

Reese Witherspoon is de ster van deze knappe biopic. Ze gaat heel diep in de rol van Strader en zet haar beste acteerprestatie uit haar carrière neer. Wild doet qua opzet en titel denken aan het fantastische Into the Wild, maar de film heeft meer dan genoeg eigen troeven om zelf te schitteren. Dit is een sterke karakterstudie over menselijke volharding en tevens een emotionele rit doorheen prachtige landschappen, woest en grillig, net zoals het hoofdpersonage. (PF) Verdeler: Twentieth Century Fox Home Entertainment

Trailer: Wild