In Zombieland van regisseur Ruben Fleischer vertolken Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone en Abigail Breslin een groepje ongewone helden die moeten samenwerken om te overleven in een wereld bevolkt met vraatzuchtige zombies. De nerdy en angstige universiteitsstudent Columbus (Eisenberg) overleefde de ramp die bijna de hele mensheid heeft veranderd in vleesverslindende zombies. Ook Tallahassee (Harrelson) heeft de plaag overleefd. Hij is tot op de tanden gewapend en van niets of niemand bang. Samen zullen ze de grootste uitdaging moeten trotseren: elkaars gezelschap.

Ze worden bijgestaan door Wichita (Stone) en Little Rock (Breslin) die hun eigen manier gevonden hebben om aan de zombies het hoofd te bieden. Figuurlijk dan. Om te overleven zullen ze een keuze moeten maken: samenwerken of ten onder gaan aan de zombies.

Samen met Shaun of the Dead is dit één van de beste horrorkomedies van de laatste jaren. Deze parodie op het horrorgenre is bij momenten bijzonder grappig en inventief. En ook het coming-of-age verhaaltje werkt. Zeer leuk! (PF)

Trailer:

Zombieland