Jay Wheeler (Scott Speedman) is een standaard bad boy. Hij gaat naar stripclubs, heeft one night stands, leent geld van de verkeerde mensen en heeft daarenboven ook nog eens een rijkeluis achtergrond. Omdat hij net voorwaardelijk vrij is, werkt hij als conciërge in een psychiatrisch ziekenhuis. Daar komt hij patiënte Daisy (Evan Rachel Wood) tegen. Een mooie, naïeve vrouw die haar hele leven in isolement heeft geleefd.

Hij besluit haar mee te nemen naar de bruiloft van zijn broer om aan zijn familie te bewijzen dat hij z’n leven eindelijk op orde heeft. Een onschuldig plan zo lijkt aanvankelijk. Tot Jay Daisy beter leert kennen.

Regisseur Andrew Fleming adapteerde het verhaal van de Duitse film Barfuss die in 2005 verscheen. Hij heeft het toenmalige verhaal misschien iets te licht verwerkt. Het is immers weinig waarschijnlijk dat een bad boy een psychiatrische patiënte, die soms meer op een meisje van 5 lijkt, kan helpen. Toch werkt de chemie tussen de twee aanstekelijk en worden ook de bijrollen door topacteurs verzorgd. J.K. Simmons speelt een ietwat Freudiaans ziekenhuismanager, terwijl Treat Williams en Kate Burton de rijke maar bezorgde ouders van Jay neerzetten. Een mooie prestatie van de acteurs en een gezellige en entertainende film in zijn genre. (DW) Verdeler: A-Film

Trailer:

Barefoot