Allied is het verhaal van Max Vatan (Brad Pitt), officier van de geheime dienst, die in 1942 in Noord-Afrika de Franse verzetsstrijder Marianne Beausejour (Marion Cotillard) ontmoet tijdens een dodelijke missie in vijandelijk gebied. In Londen worden ze herenigd, maar hun relatie komt onder zware druk te staan door de extreme omstandigheden van de oorlog.

Scenarioschrijver Steven Knight baseerde zijn script losjes op het ware verhaal van een Canadese spion en een schooljuf uit het Franse verzet die verliefd werden tijdens hun geheime missies gedurende de oorlog. De dubbellevens maakten niet enkel hun werk zwaar, maar zetten ook hun huwelijk onder druk. De twee kwamen voor een onmogelijke keuze te staan, waarbij ze prioriteiten moesten stellen tussen hun leven, hun liefde of het landsbelang.

Allied werd geregisseerd door Robert Zemeckis. Da man achter onder andere Cast Away en The Walk maakt er een mix van psychologische thriller, spionageprent en romantisch drama van. Een combinatie waar hij mee weggeraakt, al overdrijft hij bij momenten wel met het sentiment. Allied ziet er prachtig uit en ademt een authentieke sfeer uit, vol drama, gevaar en verleiding, maar het zijn vooral Brad Pitt en Marion Cotillard die de film stelen. De chemie tussen hen spat werkelijk van het scherm. (PF) VerdelerUniversal Pictures Benelux

Trailer: Allied