Milla Jovovich is terug als Alice, de zombie slayer. Weinigen hadden gedacht dat de videoverfilming van “Resident Evil” de start zou zijn van een hele filmreeks. Maar kijk, er kwam niet 1 vervolg, maar ondertussen zijn het er al 5. Niet dat het hoogstaande of originele films zijn, maar blijkbaar vergaren ze voldoende fans en zag Sony er voldoende graten en euro’s in om verder te doen.

De titel van de zesde film doet vermoeden dat dit de laatste aflevering zal zijn en erg rouwig zijn we hier niet om. Resident Evil: The Final Chapter toont meer van hetzelfde en zal enkel de hardnekkige fans van de serie nog weten te entertainen.

Regisseur Paul W.S. Anderson pikt de draad terug op wanneer de mensheid op zijn einde is in Washington D.C., Amerika. Alice is de enige overlevende na de allerlaatste strijd van de mensen tegen de zombies. Ze moet terugkeren naar Raccoon City, de plek waar de nachtmerrie begon. Hier maakt de Umbrella-organisatie zich klaar voor de doodsteek aan de laatste nog levende mensen. Maar Alice krijgt een onverwachte bondgenoot tijdens haar ultieme poging om het kwaad te stoppen. (PF) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: Resident Evil: The Final Chapter