Wij zijn nooit de allergrootste fans geweest van deze serie. De egoïstische, narcistische personages deden ons niet echt voor hen juichen. Maar toch konden we de gênante avonturen van de New Yorkse meiden Hannah, Marnie, Jessa en Shoshanna voldoende smaken om het zes seizoenen vol te houden. En nu we na dit laatste seizoen afscheid moeten nemen, denken we dat we de girls van Lena Dunham zelfs wat zullen missen.

Want deze serie blijft – ook in dit zesde seizoen – een intelligente show, gedreven door sterke karakters. Dunham weigert nog altijd compromissen te maken en blijft doorzetten in haar rauwe stijl en typische humor. Girls werd in het begin aangekondigd als de nieuwe Sex and the City, maar is uiteindelijk zoveel meer geworden. Een reeks die mensen met al hun positieve en negatieve punten eerlijk in beeld probeert te brengen en een (deel van een) generatie op een treffende manier weergeeft.

In het laatste seizoen van Girls zien we hoe Hannah wat schrijverssucces heeft na haar deelname aan “The Moth” en een opdracht krijgt die haar leven zou kunnen veranderen. Marnie is gescheiden van Desi en wil onafhankelijk blijven, maar haar egocentrisme dwarsboomt haar ontluikende relatie met Ray. Het nieuwe koppel Jessa en Adam begint aan een creatief project dat een bron van ruzie dreigt te worden. Shoshanna doet het goed bij een marketingbureau, maar beseft dat haar vriendschappen haar misschien in de weg zitten.

Dus wie wil ontdekken of de meisjes na dit laatste (en het moet gezegd sterke) seizoen eindelijk weten waar ze met hun leven naartoe willen, weet welke serie in huis te halen. (PF) VerdelerWarner Home Video

Trailer: Girls Seizoen 6