The Girl with All the Gifts speelt zich af in een dystopische toekomst, waarin de mensheid zo goed als weggevaagd is door een gemuteerde schimmelziekte, die haar slachtoffers in hongerige zombies verandert. Alleen een klein groepje kinderen blijkt immuun. Op een legerbasis worden deze kinderen bestudeerd door de bioloog dr. Caldwell (Glenn Close), die hen aan wrede experimenten onderwerpt.

De kinderen gaan op de basis naar school, waar ze worden bewaakt door de immer waakzame sergeant Parks (Paddy Considine). Eén meisje, Melanie (Sennia Nanua), onderscheidt zich van de rest. Melanie is bijzonder. Ze blinkt uit in de klas, is nieuwsgierig, fantasierijk en dol op haar lievelingsjuf Miss Justineau (Gemma Arterton). Als de legerbasis valt, ontsnapt Melanie met Miss Justineau, sergeant Parks en dr. Caldwell.  Melanie moet erachter komen wat ze is en uiteindelijk beslissen over haar eigen toekomst en die van de mensheid.

The Girl with All the Gifts is zonder twijfel een van de beste zombiefilms van de afgelopen jaren. De film slaagt erin om tegelijkertijd als teder, angstaanjagend, ingenieus en intens te zijn. Zin  om je een avondje te laten onderdompelen in een postapocalyptische horroravontuur? Je weet wat te kopen! (PF) Verdeler: Universal Pictures Benelux

Trailer: The Girl with All the Gifts