Mia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffies door holt ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

La La Land werd bijna overal enorm bejubeld en creëerde dus ook bij ons torenhoge verwachtingen. Maar toen wij de musical van Damien Chazelle (regisseur van het prachtige Whiplash) zagen, blies het ons allesbehalve weg. Niet zozeer vanwege de matige zang- en danskwaliteiten van hoofdacteurs Emma Stone en Ryan Gosling, maar eerder omdat hun verhaal ons niet echt raakte of meesleepte.

Toch heeft La La Land voldoende troeven om een pak boven de middenmoot uit te stijgen, want Chazelle weet een schijnbaar gedateerd genre perfect up te daten naar een originele musical. En ondanks hun muzikale en danstechnische gebreken, blijven Gosling en Stone leuk om naar te kijken en zijn ze de drijvende kracht van de film. 14 Oscarnominaties is volgens ons overdreven, maar La La Land is wel gewoon een goede, onderhoudende film. Geen meesterwerk, maar ook geen mislukking. (PF) Verdeler: Belga Home Video

Trailer: La La Land