Jennifer Lawrence en Chris Pratt schitteren in dit avontuur over twee passagiers, Aurora en Jim, die met een ruimteschip op weg zijn naar een nieuw leven op een andere planeet. De reis neemt een tragische wending als hun slaappods hun onverwacht wakker maken, 90 jaar voor ze hun bestemming bereiken. Als ze proberen het mysterie achter de storing op te lossen, ontdekken ze dat het ruimteschip in gevaar is. Alleen Jim en Aurora kunnen de 5000 nog slapende passagiers redden.

Passengers is de verfilming van Jon Spaihts’ debuutscript. De Noorse regisseur Morten Tyldum maakte er een genietbaar romantisch ruimteavontuur van met de boxofficekanonnen Pratt en Lawrence in de hoofdrol. Grootste probleem probleem met de film is dat het zowel een spannend scifi-avontuur wil zijn, alsook een romantisch verhaal wil vertellen.

Het eerste deel van Passengers is veruit het indrukwekkendst, zet een intrigerende setting neer en heeft best een donkere ondertoon. De makers durven niet verder gaan op deze ingeslagen weg en trekken daarna – geforceerd – de meer romantische kaart. De personages zijn ook te oppervlakkig om de combinatie van drama en romantiek echt te laten werken. En al doen Lawrence en Pratt hun stinkende best, echt raken doet het niet. Wat begon met een intrigerende premisse, kan spijtig genoeg dus niet volledig overtuigen. (PF) Verdeler: Sony Pictures Home Entertainment

Trailer: Passengers