In een stad die bewoond wordt door dieren, wordt een talentenjacht georganiseerd door de koala Buster Moon. Hij is de trotse eigenaar van een prachtig theater, dat vroeger heel succesvol was, maar nu oud en vervallen is geworden. Buster organiseert een talentenjacht als laatste kans om zijn geliefde theater te redden.

Vijf finalisten staan in de spotlight: een muis die liegt en bedriegt, maar prachtig kan zingen; een verlegen tiener-olifant met plankenkoorts; een oververmoeide moeder van 25 biggetjes; een jonge gangster-gorilla die afstand wil nemen van zijn criminele familie en een punk-rock stekelvarken die niet langer in de schaduw wil staan van haar arrogante vriendje. Al deze dieren doen auditie in het theater van Buster en delen de droom die hun leven kan veranderen.

Meer dan vijfentachtig tracks van bekende artiesten, een stad vol geanimeerde dieren en een indrukwekkende sterrencast. De makers achter Despicable Me en Minion pakken flink uit met Sing. En al is dit nieuwe project niet erg origineel, de kids zullen hier ongetwijfeld van smullen. Voor de meer kritische volwassenen heeft het verhaal iets te weinig inhoud.

Het beste stuk van de prent is het begin. De auditieronde is zonder twijfel het vermakelijkste stuk. De combinatie van humor, typetjes en muziek werkt, maar verliest naar het einde zijn effect. Regisseur Garth Jennings trakteert de kijker op een overdosis aan bekende liedjes, en mikt zeer duidelijk op een hoog feelgoodgehalte. Sing heeft dus zeker voldoende amusementswaarde, maar als je verder kijkt, ontdek je al vrij snel een plot vol clichés en een gebrek aan originaliteit. (PF) VerdelerUniversal Pictures Benelux

Trailer: Sing