Quarry vertelt het verhaal van Mac Conway (een sterke Logan Marshall-Green), een marinier die in 1972 uit Vietnam terugkeert naar Memphis. In plaats van een warme ontvangst te krijgen wordt hij ontlopen en genegeerd door vrienden en geliefden. Maar ook het grote publiek demoniseert hem. Mac worstelt enorm met zijn oorlogservaringen en komt in een spiraal van moord en corruptie terecht.

Deze nieuwe serie van Cinemax, is gebaseerd op het boek van auteur Max Allan Collins en werd geregisseerd door Greg Yaitanes (House M.D., Heroes & Prison Break). Het resultaat is een uitstekende dramareeks die moreel dubbelzinnige spanning perfect weet te combineren met een blik op het innerlijk drama van de personages. De makers nemen hun tijd om het verhaal uit de doeken te doen, maar dit gebeurt op een zodanig hypnotiserende manier dat je iedere aflevering meer en meer in het verhaal wordt gesleurd.

Quarry teert op krachtige – heerlijk moreel ambigue – karakters, perfect vertolkt door een sterke cast. Voeg daarbij de nauwgezette regie en je krijgt een show vol emotie met tal van weerhaken die weet te boeien tot op het laatste moment. Aanrader! (PF) Verdeler: Warner Home Video

Trailer: Quarry Seizoen 1