Een serie over vrouwen in een belangrijke fase van hun leven, die zich afspeelt in New York City? Het klinkt als een beproefd recept, maar vergis je niet: dit is allesbehalve een nieuwe Sex in the City. Girls blijft ver weg van de glitter en glamour en is pakken authentieker en minder afgelikt. De serie staat voor rauwe humor, veel bloot, zonder gêne en recht voor de raap gebracht. Controversieel, maar ook aangrijpend. Na een paar afleveringen van het eerste seizoen was Girls al de meest besproken serie in de VS. Ondanks dat er ook een pak negatieve kritiek was, werd de show toch een grote hit en kregen de makers een Emmy en twee Golden Globes. Het eerste en het al even sterke en verslavende tweede seizoen zijn nu beschikbaar op DVD bij Warner Home Video.

In het eerste seizoen van Girls laat bedenkster en hoofdrolspeelster Lena Dunham ons kennismaken met vier vrouwen in hun twintigerjaren en hun gecompliceerd netwerk van vriendinnen, ex-vriendinnen, vriendjes en ex-vriendjes. In het tweede seizoen maakt Hannah Horvath (Dunham) vorderingen met haar schrijfactiviteiten en heeft ze iemand nieuw leren kennen, maar haar enthousiasme wordt getemperd door de verantwoordelijkheid die ze voelt voor haar ex Adam (Adam Driver), die herstelt nadat hij in de laatste aflevering van seizoen één door een vrachtwagen werd aangereden.

Marnie (Allison Williams) is ontslagen op haar werk en voelt zich nog altijd eenzaam na haar breuk met Charlie (Christopher Abbott). Ze heeft haar beste vriendin en vroegere kamergenoot meer dan ooit nodig. Jessa (Jemima Kirke) is ondertussen terug van haar huwelijksreis en probeert te wennen aan het leven met haar nieuwe echtgenoot, Thomas-John (Chris O’Dowd). Shoshanna (Zosia Mamet) speelt haar seksualiteit uit – en krijgt te maken met de emoties die daarbij horen. De meiden hebben hun ups en downs, maar de onverbloemde gevatheid en pittige humor van de serie blijven constant.

Het tweede seizoen bouwt verder op de kwaliteit van de eerste reeks, maar is iets zwaarder en donkerder van toon, maar bevestigt de serie als een van de beste en meest interessante HBO-comedy reeksen van de afgelopen jaren! Een aanrader voor vrouwen… en mannen! Verdeler: Warner Home Video

Trailer: Girls Seizoen 2